Aansprakelijkheid bestuurder

Home / Aansprakelijkheid bestuurder

Specialist in ondernemingsrecht

Ervaren advocaten

Advies op maat

De regels en wetten omtrent de aansprakelijkheid van een aandeelhouder of bestuurder van een bv zijn erg ingewikkeld. Steeds vaker zijn bestuurders aansprakelijk voor hun beslissingen met betrekking tot de onderneming. Het is fijn wanneer u hiervan vooraf op de hoogte bent. Ondernemen gaat steeds gepaard met een aantal risico’s. Het is goed te weten waar risico’s schuilen en te weten hoe u deze het best kan afdekken.

Aansprakelijkheid van een bestuurder of aandeelhouder van een bv

Caluwaerts Uytterhoeven is een professioneel advocatenkantoor te Antwerpen, gespecialiseerd in diverse rechtsgebieden. Zo kunnen wij u onder andere voorzien van een deskundig advies omtrent ondernemingsrecht. Bestuurdersaansprakelijkheid vormt daarvan een belangrijk onderdeel, waarbij een van onze advocaat u goed kan ondersteunen. Bestuurders en zaakvoerders van vennootschappen kunnen bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld voor verschuldigde sociale bijdragen, verwijlinteresten, bijdrageopslagen en vaste vergoedingen. Het kan zelfs zo zijn dat ze veroordeeld worden tot voldoening in eigen hoofde van het faillissement van een onderneming. Bij Caluwaerts Uytterhoeven verduidelijken wij graag de complexe materie omtrent de aansprakelijkheid van een bestuurder of aandeelhouder van een bv. Zo geven we advies én verlenen wij u bijstand en ondersteuning in gerechtelijke procedures.

Laat uw vragen over bestuurdersaansprakelijkheid beantwoorden door een advocaat

Als het op bestuurdersaansprakelijkheid neerkomt, is het inhuren van een advocaat geen overbodige luxe. Bij ons vindt u gegarandeerd een deskundige advocaat die gespecialiseerd is in bestuurdersaansprakelijkheid. Uw advocaat kan al uw vragen beantwoorden en u voorbereiden op eventuele gerechtskwesties waar u als bestuurder mee te maken kunt krijgen. Zo bent u meteen in orde en worden problemen voorkomen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat u heel wat minder werk heeft op een later moment, toch?

Neem contact op met ons

Wilt u graag verduidelijking over de aansprakelijkheid van een bestuurder of aandeelhouder van een bv? Of bent u geïnteresseerd in onze andere dienstverlening, zoals advies over vastgoed, M&A, omgevingsvergunning, bouwgeschillen of handelshuur? Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met onze enthousiaste medewerkers via het online contactformulier of +32 3 448 49 92. Ook belt u ons gemakkelijk via dit telefoonnummer voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Interessante pagina's

Advies vastgoed | Advocaat bouwgeschillen Antwerpen | Advocaat handelshuur