Zoeken

Home  /  Knowledge sharing  /  Blog  /  Val van de regering-Michel I & II = val van het nieuwe vennootschapsrecht?


Val van de regering-Michel I & II =
val van het nieuwe vennootschapsrecht?

31 jan 2019

Zoals toegelicht in ons eerder blogbericht plande de regering onder leiding van minister Geens om het nieuwe jaar in te zetten met een volledig vernieuwd Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen.

Het ontwerp is echter nog volop voorwerp van de parlementaire werkzaamheden, en wordt momenteel opnieuw geanalyseerd door de Raad van State. De inwerkingtreding is voorlopig voorzien op 1 mei 2019.

Hoogstwaarschijnlijk zal door de val van de regering-Michel I & II  de goedkeuring van het wetsontwerp moeten worden uitgesteld tot na de federale verkiezingen van 26 mei 2019, en zal de langverwachte intrede van het nieuw Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen vermoedelijk nog even op zich laten wachten.

De krachtlijnen staan evenwel vast, waardoor het in ieder geval verstandig is om voor uw vennootschapsrechtelijke aangelegenheden u reeds te laten adviseren in functie van de toekomstige wijzigingen.

Voor meer informatie kan u terecht bij Mtr. Kristiaan Caluwaerts (k.caluwaerts@legaloffice.be) en Mtr. Noëmi Callaert (n.callaert@legaloffice.be).