Bouwverzekeringen

Home / Bouwverzekeringen

Specialist in bouwrecht

Ervaren advocaten

Advies op maat

Bij Caluwaerts Uytterhoeven voorzien we u graag van gedegen juridisch advies bij bouwverzekeringen. Zo bent u, als professionele bouwactor, ervan verzekerd dat alle risico’s zo goed mogelijk worden opgevangen. Laat u hierbij altijd goed adviseren door ons professioneel team.

Wanneer bent u verplicht om bouwverzekeringen aan te gaan?

In juni 2018 veranderde de wet inzake bouwverzekeringen grondig. Niet alleen de architect is verplicht zich te laten verzekeren, maar ook aannemers en andere dienstverlenende actoren. Deze verzekeringsplicht geldt voor de tienjarige aansprakelijkheid en is enkel beperkt tot woningen op het Belgische grondgebied. Ons team van specialisten zal, in samenspraak met uw verzekeringsmakelaar, altijd voor u nagaan welke bouwverzekeringen u in uw situatie moet afsluiten.

Professionele hulp bij bouwgeschillen

Heeft u de nodige bouwverzekeringen afgesloten en ontstaat er toch een geschil over de aansprakelijkheid? Dan helpen we u bij het zoeken naar een gepaste oplossing voor dit geschil. Dit gebeurt via de rechtbank, via arbitrage of een bindende derden beslissing. Het professionele team van ons kantoor staat altijd klaar om u te voorzien van juridisch advies en indien nodig uw belangen te verdedigen.


Vraag naar onze vastgoedspecialisten

Bent u actief in de bouwsector? Dan is het raadzaam uw bedrijf juridisch te laten begeleiden door een ervaren team. Bij Caluwaerts Uytterhoeven beschikken we over jarenlange ervaring in het bouwrecht. Heeft u vragen over onze dienstverlening of wenst u een afspraak te maken met ons team? U bereikt ons op het nummer +32 3 448 49 92.

Interessante pagina's

Juridisch advies Antwerpen | Juridisch advies ondernemers | Ondernemingsrecht Antwerpen