Zoeken

Home  /  Over ons  /  Nieuws  /  Caluwaerts Uytterhoeven bouwt mee aan ‘Vlaanderen Circulair’

Caluwaerts Uytterhoeven bouwt mee aan ‘Vlaanderen Circulair’

Vlaanderen Circulair is het knooppunt en de drijvende kracht achter de circulaire economie in Vlaanderen. 

De website van Vlaanderen Circulair zet verscheidene projecten in de kijker, waaronder het project: Circulaire gevelsteen voor DING (Design in Gent).

De circulaire gevelsteen voor DING, de nieuwe vleugel voor Design Museum Gent, is het resultaat van een onderzoeksproject binnen de gerichte call voor circulaire bouweconomie van Vlaanderen Circulair en OVAM. Het onderzoek werd gevoerd door sogent (Gentse stadsontwikkelingsbedrijf), samen met Design Museum Gent (AGB Kunsten en Design), het architectenteam Carmody Groarke en TRANS architectuur | stedenbouw, StoneCycling, Local Works Studio, BC Materials, KU Leuven Faculteit Architectuur en Caluwaerts Uytterhoeven. 

Het project kreeg financiële steun van Vlaanderen Circulair / OVAM en Stad Gent. DING wordt gebouwd in de periode 2023-2025. 

Het project koppelt juridische begeleiding, ontwerpmatig onderzoek, technische expertise en solide knowhow van producenten aan elkaar en dat doorheen het volledige ontwikkelingsproces van het openbare bouwproject. De projectpartners hopen zo - letterlijk en figuurlijk - hun steentje bij te dragen aan de verspreiding van de principes van het circulair bouwen in Vlaanderen en ver daarbuiten.

Namens het overheidsopdrachtenteam van Caluwaerts Uytterhoeven werken Prof. dr. Kristof Uytterhoeven en Mr. Stephanie Moras mee aan dit innovatieve project. Houd zeker de website van Vlaanderen Circulair in het oog voor eventuele vorderingen in het project.

Het volledige artikel leest u hier.

Contacteer ons

Waarmee kunnen we u helpen? Wenst u meer informatie, dan is een persoonlijk gesprek daarvoor de meest geschikte manier. U kan steeds telefonisch of via e-mail een afspraak maken, of ons contacteren via contact.

Maak een afspraak