Zoeken

Home  /  Over ons  /  Team  /  Dirk Berckmans

Dirk Berckmans

Dirk Berckmans is verbonden aan de balie te Antwerpen sinds 1982.

Hij is licentiaat in de rechten (1982), kandidaat in de Wijsbegeerte (1979) en houder van een bijzondere licentie American Studies Program (1982). Hij behaalde tevens het Postgraduaat Financiewezen (Corporate Finance) (2013).

Hij heeft grote ervaring opgebouwd op het vlak van het ondernemingsrecht in het algemeen en de transactiepraktijk in het bijzonder.

Dirk Berckmans begeleidt middelgrote en grote ondernemingen bij overnames en het opzetten van samenwerkingsverbanden van alle aard in binnen- en buitenland. Hij heeft cliënten begeleid in nieuwe activiteiten doorheen Europa, het Midden Oosten, China en verschillende Afrikaanse landen.

Hij adviseert raden van bestuur bij hun strategische keuzes op juridisch gebied en verleent bijstand aan aandeelhouders voor wat betreft hun participaties en onderlinge verhoudingen met andere aandeelhoudersgroepen.

Dirk Berckmans vertegenwoordigt ook de belangen van buitenlandse aandeelhouders in het kader van hun deelnemingen in Belgische vennootschappen, zowel bij de verwerving als de desinvestering ervan. 

Verder treedt hij vaak op als juridisch adviseur bij herstructureringsoperaties en verleent hij assistentie aan ondernemingen in moeilijkheden. 

Tenslotte is hij onafhankelijk bestuurder in diverse private vennootschappen en organisaties zoals Iurope, de Vlaamse Federatie van Beleggers en voorheen de Belgian Lebanese Business Council en WTC Antwerp. Hij is actief lid van VOKA, de Belgian Corporate Finance Association en Guberna. 

Contacteer ons

Waarmee kunnen we u helpen? Wenst u meer informatie, dan is een persoonlijk gesprek daarvoor de meest geschikte manier. U kan steeds telefonisch of via e-mail een afspraak maken, of ons contacteren via contact.

Maak een afspraak