Zoeken

Home  /  Over ons  /  Team  /  Cindy Cornelis

Cindy Cornelis

Cindy Cornelis behaalde in juni 2016 haar Master in de Rechten met onderscheiding aan de Universiteit Antwerpen. Zij koos tijdens haar masterjaren voor een major ondernemingsrecht en een minor burgerlijk recht.

Nadien startte zij een doctoraatstraject aan de Universiteit Antwerpen in de schoot van de Leerstoel voor Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek (AHLEC) onder het promotorschap van Prof. Dr. Thierry Vansweevelt. In oktober 2021 promoveerde Cindy Cornelis tot Doctor in de Rechten op het proefschrift “Genetische gegevens in de verzekeringen”.

Zij was laureaat van de tweejaarlijkse André Prims-Prijs 2020-2021.

Sinds 2021 is Cindy Cornelis verbonden aan de balie. Zij deed gedurende twee jaar ervaring op in een kantoor gespecialiseerd in het gezondheidsrecht in de ruime zin van het woord.

Sinds oktober 2023 is Cindy Cornelis verbonden aan de balie te Antwerpen en ons kantoor.

Cindy Cornelis legt zich toe op het privaatrechtelijk bouwrecht in de ruime zin van het woord onder leiding van Prof. Dr. Kristof Uytterhoeven. Naast het privaat bouwrecht, heeft zij een bijzondere interesse voor het verzekeringsrecht, het contractenrecht en het (buiten)contractueel aansprakelijkheidsrecht.

Cindy Cornelis is tevens auteur van talrijke academische publicaties en wordt regelmatig als spreker gevraagd op studiedagen en seminaries.

Publicaties

Lezingen

Contacteer ons

Waarmee kunnen we u helpen? Wenst u meer informatie, dan is een persoonlijk gesprek daarvoor de meest geschikte manier. U kan steeds telefonisch of via e-mail een afspraak maken, of ons contacteren via contact.

Maak een afspraak