Ontbinding van vennootschap

Home / Ontbinding vennootschap

Specialist in ondernemingsrecht

Ervaren advocaten

Advies op maat

De ontbinding van een vennootschap kan vrijwillig aangevraagd worden, maar er kan ook sprake zijn van een gerechtelijke ontbinding van een vennootschap. Met een vrijwillige ontbinding geeft het bestuursorgaan aan te willen stoppen. Wanneer het verzoek vanuit de rechtbank komt, dan kan dit op verzoek zijn van een aandeelhouder, vennoot of andere belanghebbende. Dit is mogelijk om bijvoorbeeld niet-actieve vennootschappen te liquideren. Bij de ontbinding van een vennootschap en de zaken die daarbij komen kijken, kan het aangewezen zijn hulp te ontvangen van een specialist. Zoek niet langer, Caluwaerts Uytterhoeven uit Antwerpen voorziet u van juridisch advies en begeleiding over alle zaken omtrent ondernemingsrecht.

Begeleiding bij alle fasen van de ontbinding van een vennootschap

Krijgt u te maken met de ontbinding van een vennootschap en de daaropvolgende vereffening? Dan moet u diverse fasen doorlopen. Hiervoor moet u een vereffenaar aanwijzen. Caluwaerts Uytterhoeven kan optreden als vereffenaar en u professionele begeleiding bieden tijdens alle fasen. Zo moet er verslag worden uitgebracht over activa en passiva en moet er een verdeling gemaakt worden van bezittingen onder aandeelhouders of vennoten, wat voorgelegd moet worden aan de rechtbank van koophandel. De gedreven advocaten van Caluwaerts Uytterhoeven helpen u hierbij. Is er vastgoed betrokken bij uw vennootschap? Ook met zaken voor een aannemer of  verzekeringen qua vastgoed helpen we u graag verder.

MContacteer ons voor meer informatie

Het staat vast, laat advies rond ontbinding met een gerust hart aan ons over. Wilt u meer weten over ons kantoor en bent u benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen? Onze experts vertellen u graag alles over onze werkzaamheden wanneer u belt naar +32 3 448 49 92. Ook voor zaken rond transportrecht en vastgoedprojecten zit u goed bij ons.

Interessante pagina's

Transportrecht Antwerpen | Vastgoedprojecten Antwerpen | Verzekering architect