Ontbinding vennootschap

Home / Ontbinding vennootschap

Specialist in ondernemingsrecht

Ervaren advocaten

Advies op maat

De ontbinding van een vennootschap kan vrijwillig aangevraagd worden, maar er kan ook sprake zijn van een gerechtelijke ontbinding van een vennootschap. Met een vrijwillige ontbinding geeft het bestuursorgaan aan te willen stoppen. Wanneer het verzoek vanuit de rechtbank komt kan dit op verzoek zijn van een aandeelhouder, vennoot of andere belanghebbende, bijvoorbeeld om niet actieve vennootschappen te liquideren. Bij de ontbinding van een vennootschap en de zaken die daarbij komen kijken, kan het prettig zijn hulp te ontvangen van een specialist. Caluwaerts Uytterhoeven voorziet u van juridisch advies en begeleiding over alle zaken omtrent ondernemingsrecht.

Begeleiding bij alle fasen van de ontbinding van een vennootschap

Krijgt u te maken met de ontbinding van een vennootschap en de daaropvolgende vereffening, dan moet u diverse fasen doorlopen. Hiervoor moet u een vereffenaar aanwijzen. Caluwaerts Uytterhoeven kan optreden als vereffenaar en u professionele begeleiding bieden bij alle fasen. Zo moet er verslag worden uitgebracht over activa en passiva en moet er een verdeling gemaakt worden van bezittingen onder aandeelhouders of vennoten, wat voorgelegd moet worden aan de rechtbank van koophandel. Caluwaerts Uytterhoeven helpt u hierbij.

Meer informatie over Caluwaerts Uytterhoeven

Wilt u meer weten over ons kantoor en bent u benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen? Wij vertellen u graag alles over onze expertises en werkzaamheden wanneer u belt naar +32 3 448 49 92.

Interessante pagina's

Transportrecht Antwerpen | Vastgoedprojecten Antwerpen | Verzekering architect