Zoeken

Home  /  Over ons  /  Nieuws  /  Zoë Amber vertelt over haar ervaring bij Caluwaerts Uytterhoeven

Zoë Amber vertelt over haar ervaring bij Caluwaerts Uytterhoeven

In september 2022 vervoegde Zoë Amber Deijkers Caluwaerts Uytterhoeven Advocaten. Binnen ons kantoor legt ze zich toe op het vastgoedrecht en het privaat bouwrecht onder leiding van Mr. Steven Slachmuylders

Inmiddels is Zoë Amber begonnen aan het tweede jaar van haar baliestage en kijkt ze graag terug op haar eerste jaar als advocaat-stagiair bij ons kantoor.

Zoë Amber Deijkers aan het woord

"Tijdens mijn masteropleiding ontwikkelde ik een bijzondere interesse voor bijzondere overeenkomsten, goederenrecht, het aansprakelijkheidsrecht en het algemeen verbintenissenrecht. Een baliestage in vastgoed- en privaat bouwrecht leek dan ook een uitgelezen kans om deze interesse in de advocatuur verder uit te bouwen. In de zeer gevarieerde dossiers heb ik al veel kennis kunnen opdoen die niet, of in mindere mate, aan bod kwam in de opleiding Rechten. 

Het kantoor vertrouwt aan de advocaat-stagiairs veel verantwoordelijkheid toe om zelfstandig, onder begeleiding van een ervaren partner, dossiers van A tot Z te behandelen. Advocaat-stagiairs krijgen zo onder meer de mogelijkheid om zelf een strategische aanpak uit te stippelen binnen een dossier. Wanneer de dominus litis van het dossier vervolgens dezelfde mening deelt, kan je hier als advocaat-stagiair veel zelfvertrouwen en motivatie uit halen. 

Advocaat-stagiairs hebben, bij gebrek aan praktijkervaring in de advocatuur, veel vragen. Binnen ons team is er steeds ruimte om deze vragen te stellen of om strategische denkwijzen af te toetsen met collega’s. 

Daarnaast biedt Caluwaerts Uytterhoeven de mogelijkheid om verder te specialiseren in dossiers die je interessant vindt. Dit biedt een grote meerwaarde aan het kantoor en aan de opleiding van advocaat-stagiair tot volwaardig advocaat. 

Verder vormen we een zeer hechte groep. Zo organiseert het kantoor geregeld leuke teambuildings om elkaar beter te leren kennen buiten de werkvloer.  Dit zorgt ervoor dat het kantoor enerzijds een familiale sfeer creëert waar vriendschappen uit kunnen ontstaan. Anderzijds biedt het kantoor een zeer professionele werkomgeving waar het delen van kennis en ervaring centraal staat. Deze combinatie maakt dit kantoor een zeer aangename werkplek."

Kort samengevat

Zoë Amber vat haar ervaring graag als volgt samen: "Ik leer elke dag bij en ga graag naar kantoor. Dit eerste jaar als advocaat-stagiair was alvast een zeer boeiende leerschool en ik kijk uit naar mijn verdere carrière bij Caluwaerts Uytterhoeven Advocaten."

Wil je net als Zoë Amber ook kennis en ervaring opbouwen in het vastgoedrecht of het privaat bouwrecht? Of heb je interesse in een ander vakdomein? Bekijk dan zeker onze vacatures. En wie weet tot binnenkort!

Contacteer ons

Waarmee kunnen we u helpen? Wenst u meer informatie, dan is een persoonlijk gesprek daarvoor de meest geschikte manier. U kan steeds telefonisch of via e-mail een afspraak maken, of ons contacteren via contact.

Maak een afspraak